Сиропиран сладкиш с кори за баница и портокалови корички
Този сладкиш несъмнено е една невероятна находка, която ще накара сетивата ви да полудеят...
Нетипичен, сочен и ароматен, ето тези думи най-ясно описват дадения десерт.
Рецептата е изключително лесна за приготвяне, продуктите също за достъпни.
Продукти:
- 0.250 гр. кори за баница, нарязани на лентички
- 4 бр. яйца
- 1ч.ч захар
- 1бр. бакпулвер
- 1 ч.ч натрошени орехи
- настърганата кора от 2 портокала
За сиропа:
- 1 ч.ч захар
- 1ч.ч вода
- сокът от двата портокала
Приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Добавят се бакпулверът, натрошените орехи и кората, като сместа се разбърква добре в купа. Към нея се добавят нарязаните на лентичики кори и се смесват, след което се изсипва съдържанието в тава и се пече на около 180-200 градуса до готовност.
Оставя се да изстине
и след това се залива с топлия сироп.
Десертът се консумира охладен, макар че топъл също е хубав!
Коментари
Публикуване на коментар