Дупчен сладкиш с крем


Много лесна рецепта за любителите на сладкишите с крем...


Продукти:

- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар 
- 1/2 ч.ч. олио
- 1/3 ч.ч. прясно мляко
- 1 и 1/2 ч.ч. брашно
- 3 с.л. какао
- 1 бр. бакпулвер
- 2-3 бр. ванилия

За крема:

- 1 л. прясно мляко
- 4 яйца
- 10 с.л захар (ако обичате по-сладък 11-12с.л)
- около 100гр. брашно (5 с.л) 
- 2-3 бр. ванилия
- малко масло (30-40 гр.)

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер яйцата и захарта.

Добавяме олиото и млякото, след което добавяме останалите съставки. 

Изсипваме сместа в желаната форма, като преди това я омазняваме и обрашняваме.

Печем на 180 градуса до готовност. 

Оставяме блата да се охлади, след което правим дупки до самото дъно с нож или с друг подходящ уред, който имаме под ръка, и оставяме извадените части от блата в чиния/ купа.

Приготвяме крема:
- Оставяме малко от млякото, което ще добавим при разбитите яйца, след което добавяме малко от млякото и малко от брашното, за да не се получи "на топчета". Ако все пак се получи, минете сместа през цедка. 

-  Слагаме останалото мляко на котлона със захарта и разбъркваме, за да се разтопи захарта. 

- Когато млякото започне да ври, добавяме на тънка струя яйчената смес и рабъркваме нон-стоп. 

- Оставяме да поври 1-2 мин докато бъркаме и сваляме от котлона.

- Добавяме маслото и ванилията и разбъркваме, докато маслото не се разтопи.

След като крема е готов, заливаме блата, като започваме първо от дупките, след това и останалата част (кремът е доста, така че със сигурност ще стигне и дори може да остане ) 

Остатъка от дупките го правим на трохи и с тях поръсваме сладкиша отгоре и това е! 






Коментари

Популярни публикации