Торта с ябълки и тиква без печене
Продукти:
- 2 пакета бисквити с масло (използвах тези на "Роден край")
- малко прясно мляко за напояване
- 2 големи парчета тиква
- 2 средно големи ябълки
- 50 гр. масло
- 1/2 ч.ч. захар
- малко прясно мляко за напояване
- 2 големи парчета тиква
- 2 средно големи ябълки
- 50 гр. масло
- 1/2 ч.ч. захар
- 1ч.ч вода
- 1/2 ч.л. канела
- 1/4 ч.л. джинджифил на прах
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. ром ( по желание)
- шепа накълцани орехи
- шепа сушени червени боровинки
- 1/2 ч.л. канела
- 1/4 ч.л. джинджифил на прах
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. ром ( по желание)
- шепа накълцани орехи
- шепа сушени червени боровинки
За крема:
- 400 гр заквасена сметана
- 175 гр крема сирене
- 5-6 с.л. пудра захар ( зависи колко сладък искате да бъде кремът)
- 2 ванилии
За поръсване:
- 5-6 бр. бисквити
- 1/2 ч.л. какао
- 1/2 ч.л. канела
Приготвяне:
Настъргват се тиквата и ябълките.
Слагат се в тенджера, заедно с маслото. Добавят се 1/2 ч.ч захар и 1 ч.ч. вода и се кипват на котлона. Оставят се, докато водата се изпари докрай.
Добавят се подправките, орехите, боровинките и рома. Разбърква се и се оставя да се поохлади.
В купа се смесват заквасеата сметана, крема сиренето, пудрата захар и ванилиите
Следва сглобяването на тортата:
Рингът (около 20см) се слага върху поднос. С малка част от крема се маже дъното и се подреждат бисквити, напоени в мляко.
Отгоре се слага около 1/2 от плънката от тиква и ябълка.
Маже се втори пласт крем.
Пак се слага ред напоени бисквити, останалата част от тиквата и ябълката и се завършва с крем.
Тортата се слага в хладилник за минимум един час, след което се сваля рингът.
Омешват се останалите 5-6 бисквити, които се смилат, канелата и какаото и се поръсва тортата отгоре!
Тортата е изключително лека, бих казала различна, но някак много семпла и вкусна! Надявам се да ви хареса!
Коментари
Публикуване на коментар