Торта с ябълки и тиква без печене


Когато търсих в какво мога да превърна наличните ми ябълки и тиква, ни най малко не предполагах, че това би било торта... Отначало бях скептично настроена, но все пак опитах и резултатът наистина си струваше!

Продукти:
 - 2 пакета бисквити с масло (използвах тези на "Роден край")
- малко прясно мляко за напояване
- 2 големи парчета тиква
- 2 средно големи ябълки
- 50 гр. масло
- 1/2 ч.ч. захар
- 1ч.ч вода
- 1/2 ч.л. канела
- 1/4 ч.л. джинджифил на прах
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. ром ( по желание)
- шепа накълцани орехи
- шепа сушени червени боровинки 

За крема:
- 400 гр заквасена сметана
- 175 гр крема сирене 
- 5-6 с.л. пудра захар ( зависи колко сладък искате да бъде кремът) 
- 2 ванилии

За поръсване:
- 5-6 бр. бисквити
- 1/2 ч.л.  какао
- 1/2 ч.л. канела

Приготвяне:
Настъргват се тиквата и ябълките. 
Слагат се в тенджера, заедно с маслото. Добавят се  1/2 ч.ч захар и 1 ч.ч. вода и се кипват на котлона. Оставят се, докато водата се изпари докрай. 

Добавят се подправките, орехите, боровинките и рома. Разбърква се и се оставя да се поохлади. 

В купа се смесват заквасеата сметана, крема сиренето, пудрата захар и ванилиите

Следва сглобяването на тортата:
 Рингът (около 20см) се слага върху поднос. С малка част от крема се маже дъното и се подреждат бисквити, напоени в мляко. 

Отгоре се слага около 1/2 от плънката от тиква и ябълка. 

Маже се втори пласт крем. 

Пак се слага ред напоени бисквити, останалата част от тиквата и ябълката и се завършва с крем.
 Тортата се слага в хладилник за минимум един час, след което се сваля рингът. 

Омешват се останалите 5-6 бисквити, които се смилат, канелата и какаото и се поръсва тортата отгоре! 

Тортата е изключително лека, бих казала различна, но някак много семпла и вкусна! Надявам се да ви хареса! 


Коментари

Популярни публикации