Американски "пай"
Тази рецепта е една от най-любимите ми и макар и лесна е много, много вкусна. Когато всеки чуе думата пай и то точно американски пай със сигурност не си представя точно това, и да, това не е традиционният пай, но със сигурност не е по-малко вкусен от него.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч захар
- 125 гр. масло
- 1 ч.ч брашно
- 2 яйца
- 1 ч.л бакпулвер
- щипка сол
- 1 ч.л канела
- плод по избор, който може да се нареди отгоре (пробвала съм със сливи и по принцип зависи от големината им, но 12 сливи са добра основа, ако трябват още добавяте, а ако останат похапвате...Пробвала съм и с праскови, нектарини - там вече е режеш и слагаш докато не се запълни тавата)
Начин на приготвяне:
С миксер разбиваме маслото и захарта, като маслото трябва да е меко.
Добавяме към сместа яйцата и солта.
Оставяме миксера, добавяме брашното и бакпулвера, като разбъркваме с лъжица.
Трябва да се получи сравнително гъста смес.
В тава с хартия за печене сипваме сместа. (Моята тава е с диаметър 22см, но +/- 1-2см не мисля че е проблем)
Добавяме нарязаните плодове (ако са сливи на половинки, ако е праскова на резенчета) и ги ръсим на няколко лъжици захар и канелата.
Печем на 180 градуса около 40-45мин.
Крайният резултат е невероятен, а ако се топави топка сладолед при консумация, направо уникален.
Досега съм опитвала с тези плодове, но това не означава, че няма да се получи и с някой друг.
Снимките са от различни пайове, които съм правила през времето.
Надявам се да ви хареса!
Коментари
Публикуване на коментар