Торта с бишкоти и портокалов крем
Вкусна, лека и свежа - тези три думи най-ясно описват тази торта!
Продукти:
- 400 гр. бишкоти
- 250 мл. сладкарска сметана
- 500 гр. извара
- 5 с.л пудра захар
- 2 портокала
- 150 мл прясно мляко
- 1 ч.л нескафе
Начин на приготвяне:
Смесваме изварата, пудрата захар и сокът от единя портокал.
Разбиваме сметаната и към нея добавяме сместа с изварата и пожелание кората на изцедения портокал.
Разтваряме кафето в затопленото прясно мляко.
Топим бишкотите и редим по дъното и по стените на форма за печене с падащо дъно (моят ринг беше с 24см диаметър)
Добавяме половината крем и го разпределяме.
Редим нарязания на филийки втори портокал и бишкоти, след което добавяме останалия крем.
Оставяме тортата да се охлади за няколко часа.
За украсата може да оставите въображението ви да се развихри!
Коментари
Публикуване на коментар