Торта с бишкоти и портокалов крем


Вкусна, лека и свежа - тези три думи най-ясно описват тази торта!

Продукти:

- 400 гр. бишкоти
- 250 мл. сладкарска сметана
- 500 гр. извара
- 5 с.л пудра захар
- 2 портокала
- 150 мл прясно мляко
- 1 ч.л нескафе

Начин на приготвяне:

Смесваме изварата, пудрата захар и сокът от единя портокал.

Разбиваме сметаната и към нея добавяме сместа с изварата и пожелание кората на изцедения портокал.

Разтваряме кафето в затопленото прясно мляко.

Топим бишкотите и редим по дъното и по стените на форма за печене с падащо дъно (моят ринг беше с 24см диаметър)

Добавяме половината крем и го разпределяме.

Редим нарязания на филийки втори портокал и бишкоти, след което добавяме останалия крем.

Оставяме тортата да се охлади за няколко часа.

За украсата може да оставите въображението ви да се развихри!




Коментари

Популярни публикации