Пикантни картофки с чеснов сос
Вкусни, лесни и пикантни!
Продукти:
- картофи
- 150 гр галета (приблизително)
-1-2-3 с.л лют червен пипер (може и обикновен ако не обичате лютото,добавяте на вкус)
- сол ( на вкус)
- 1-2 с.л къри
- смлян черен пипер
-олио
За соса:
- 1бр майонеза
- 1 кисело мляко - от около 3% нагоре
- няколко скилидки чесън
- копър на вкус
Начин на приготвяне:
Режем картофите на полумесеци.
Бланлираме картофите (във вряла вода за около 5-6 мин и след като ги извадим ги заливаме с ледена вода)
След като ги извадим от водата ги слагаме в купа и им добавяме малко олио/зехтин и ги объркваме.
Смесваме подправките и галетата в друга купа.
Овалваме картофите в подправките и галетата.
Редим ги в тава с хартия за печене и ги печем на 180 градуса до готовност.
За соса смесваме майонезата с киселото мляко. Добавяме смлян чесъна, сол на вкус и копър.
Хапваме ги докато са топли.
Тук ще добавя, че като цяло количествата варират. Съответно ако сухите съставки не стигнат за всички картофи, правите още. Аз гледам около килограм и малко картофи да правя и на мен ми стигат и понякога съвсем малко остава.
Доколкото соса никога не стига ако го обичате колкото мен! 😁
Коментари
Публикуване на коментар