Пикантни картофки с чеснов сос



Вкусни, лесни и пикантни!

Продукти:

- картофи 
- 150 гр галета (приблизително) 
-1-2-3 с.л лют червен пипер (може и обикновен ако не обичате лютото,добавяте на вкус) 
- сол ( на вкус) 
- 1-2 с.л къри 
- смлян черен пипер 
-олио 

За соса:

- 1бр майонеза 
- 1 кисело мляко - от около 3% нагоре 
- няколко скилидки чесън 
- копър на вкус 

Начин на приготвяне:

Режем картофите на полумесеци. 

Бланлираме картофите (във вряла вода за около 5-6 мин и след като ги извадим ги заливаме с ледена вода)

След като ги извадим от водата ги слагаме в купа и им добавяме малко олио/зехтин и ги объркваме. 

Смесваме подправките и галетата в друга купа. 

Овалваме картофите в подправките и галетата. 

Редим ги в тава с хартия за печене и ги печем на 180 градуса до готовност.

За соса смесваме майонезата с киселото мляко. Добавяме смлян чесъна, сол на вкус и копър.

Хапваме ги докато са топли. 

Тук ще добавя, че като цяло количествата варират. Съответно ако сухите съставки не стигнат за всички картофи, правите още. Аз гледам около килограм и малко картофи да правя и на мен ми стигат и понякога съвсем малко остава. 
Доколкото соса никога не стига ако го обичате колкото мен! 😁





Коментари

Популярни публикации