Орехови кексчета
Преди време исках да направя някакъв десерт с крем сирене и течен шоколад и попаднах на тези кексчета докато гледах предаването "Бон апети". Оттогава ги правих няколко пъти и са все така вкусни и сполучливи!
Ако сте любители на кафето и течния шоколад, то тогава тези кексчета са за вас!
Продукти:
- 100 гр. смлени орехи
- 100 гр. пудра захар ( допълнително за поръсване)- 100 мл. олио
- 2 яйца
- 2 с.л. инстантно кафе в 2 с.л вода
- 1 ч.л. бакпулвер
- 100 гр. брашно
За крема:
- 375 гр. крем сирене
- 150 гр. течен шоколад (тук отварям скоба, че понякога се заигравам и правя по-големи дози от крема, защото обичам да има повече крем 😃)
- 150 гр. течен шоколад (тук отварям скоба, че понякога се заигравам и правя по-големи дози от крема, защото обичам да има повече крем 😃)
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с миксер, добавя се олиото и разтвореното в гореща вода кафе. Разбърква се. Сипват се захарта, брашното и бакпулверът и се разбърква до получаването на хомогенна смес. След това добавяме орехите и разбъркваме отново. Тестото се разпределя във формички за мъфини, като съответно може да добавите и хартиени форми за мъфини, взависимост от типа и състава на съдовете, които ползвате. Печем ги за около 15-20 мин (до готовност) на 180 градуса. Охлаждаме ги. Разбиваме крем сиренето с течния шоколад. Изрязваме капачета от кексчетата, леко ги издълбаваме, пълним с крем. С трохите може да поръсим крема, след което затваряме с капачето. | ||
Коментари
Публикуване на коментар