Лазаня със сирена и гъби
Макар и без месо, тази лазаня е изключително вкусна и сочна!
Продукти:
- кори за лазаня без допълнително варене (моите са на "Stella" и продуктите са за половин кутия - 17бр )
- топено сирене по избор (моето е топено пушено на "Бор чвор")
- кашкавал
- сирене
- пармезан
За гъбения сос:
- 5-6 бр по-големи гъби печурка
- олио/ зехтин
- 2 бр консверви домат (от домашните 1 буркан)
- 2 скилидки чесън
- чубрица
- босилек
- черен пипер
- пикантина
За соса бешамел:
- малко масло (около 20 гр.)
- около 1 с.л брашно
- прясно мляко до достигане на желаната гъстота
- черен пипер
- сол
- яйце
Начин на приготвяне:
Започваме с гъбения сос. Режем гъбите на филийки.
Слагаме ги в тиган с малко мазнина и ги запържваме.
Към тях добавяме обелени и пасирани доматите, след което добавяме чесън, нарязан на филийки и подправките.
Когато се посгъсти, махаме от котлона.
За соса бешамел в малко масло разбиваме около супена лъжица брашно.
Към тях добавяме прясното мляко и бъркаме докато не се сгъсти.
Добавяме подправките и оставяме леко да се охлади, след което добавяме яйцето и бъркаме енергично.
За сглобяването на лазанята вземаме правоъгълна тава (В моите се ловят 4 кори и разчупена за отстрани).
Мажем я с малко сос бешамел и слагаме корите.
Върху тях добавяме гъбения сос и рендосваме сирене и кашкавал, а топеното сирене нареждаме.
Слагаме кори, върху тях от двата соса, добавяме сирената и така редуваме докато не свършат корите.
Последния ред заливаме със сосовете и му настъргваме малко кашкавал.
Печем на 180-200 градуса до готовност.
Коментари
Публикуване на коментар