Лазаня със сирена и гъби


Макар и без месо, тази лазаня е изключително вкусна и сочна!

Продукти:


- кори за лазаня без допълнително варене  (моите са на "Stella" и продуктите са за половин кутия - 17бр )

- топено сирене по избор (моето е топено пушено на "Бор чвор")
- кашкавал
- сирене
- пармезан

За гъбения сос:


- 5-6 бр по-големи гъби печурка

- олио/ зехтин
- 2 бр консверви домат (от домашните 1 буркан)
- 2 скилидки чесън
- чубрица
- босилек
- черен пипер
- пикантина

За соса бешамел:


- малко масло (около 20 гр.)

- около 1 с.л брашно
- прясно мляко до достигане на желаната гъстота
- черен пипер
- сол
- яйце

Начин на приготвяне:


Започваме с гъбения сос. Режем гъбите на филийки.


Слагаме ги в тиган с малко мазнина и ги запържваме.


Към тях добавяме обелени и пасирани доматите, след което добавяме чесън, нарязан на филийки и подправките.


Когато се посгъсти, махаме от котлона.





За соса бешамел в малко масло разбиваме около супена лъжица брашно.


Към тях добавяме прясното мляко и бъркаме докато не се сгъсти.


Добавяме подправките и оставяме леко да се охлади, след което добавяме яйцето и бъркаме енергично.


За сглобяването на лазанята вземаме правоъгълна тава (В моите се ловят 4 кори и разчупена за отстрани).


Мажем я с малко сос бешамел и слагаме корите.


Върху тях добавяме гъбения сос и рендосваме сирене и кашкавал, а топеното сирене нареждаме.


Слагаме кори, върху тях от двата соса, добавяме сирената и така редуваме докато не свършат корите.


Последния ред заливаме със сосовете и му настъргваме малко кашкавал.


Печем на 180-200 градуса до готовност. 






Коментари

Популярни публикации