Хрупкав сладкиш с ябълки
Бърз, вкусен и лесен!
Продукти:
- 2 с.л масло
- 3-4 с. л захар
- 5-6 средно големи ябълки
- 1 ч.ч захар
- 1ч.ч брашно
- 100 гр. масло
Начин на приготвяне:
Белим и режем ябълките на средни купчета.
Слагаме ги в тигана и им добавяме лъжиците масло и захар, слагаме на котлона и разбъркваме от време на време.
След като са готови ги изсипваме в правоъгълна тава и ги разстиляме така, че да се получи тънък слой.
В купа сипваме чаша брашно и чаша захар и към тях 100 грама масло , което се добавя по малко на тънки филии.
С ръка объркваме сместа докато не се получат трохи.
С тях поръсваме ябълките равномерно.
Печем на 180-200 градуса до готовност.
Макар и наистина съвсем тънък, трохите стават хрупкави, а тънкия слой от ябълки изпечен е в невероятно съчетание.
По желание може да направите по-дебел слой от ябълки, но поне при мен трохите леко се овлажняват и не са така хрупкави.
Ако не гоните непременно невероятен външен вид, а вкус - този десерт е за вас!
Коментари
Публикуване на коментар