Хрупкав сладкиш с ябълки


Бърз, вкусен и лесен! 

Продукти:

- 2 с.л масло
- 3-4 с. л захар 
- 5-6 средно големи ябълки
- 1 ч.ч захар 
- 1ч.ч брашно
- 100 гр. масло 

Начин на приготвяне:

Белим и режем ябълките на средни купчета.

Слагаме ги в тигана и им добавяме лъжиците масло и захар, слагаме на котлона и разбъркваме от време на време. 




След като са готови ги изсипваме в правоъгълна тава и ги разстиляме така, че да се получи тънък слой. 



В купа сипваме чаша брашно и чаша захар и към тях 100 грама масло , което се добавя по малко на тънки филии. 



С ръка объркваме сместа докато не се получат трохи. 

С тях поръсваме ябълките равномерно. 



Печем на 180-200 градуса до готовност.

Макар и наистина съвсем тънък, трохите стават хрупкави, а тънкия слой от ябълки изпечен е в невероятно съчетание.

По желание може да направите по-дебел слой от ябълки, но поне при мен трохите леко се овлажняват и не са така хрупкави.

Ако не гоните непременно невероятен външен вид, а вкус - този десерт е за вас!  

Коментари

Популярни публикации