Арменски сладки


Отново една класическа рецепта от старите тефтери, любима със своя пълнеж от локум и орехи. 

Продукти:

- 1 ч.ч вода
- 1 ч.ч олио 
- 1 ч.л бакпулвер 
- щипка сол
- 3 ч.ч брашно
- 3 кутии локум
- около шепа орехи, зависи колко слагате
- пудра захар за овалване

Начин на приготвяне: 

Смесват се водата и олиото и се слагат да заврят в тенджера или по-дълбок съд (аз използвам уок тиган)

След като кипнат ги махам от котлона и добавям бакпулвера и солта и разбърквам.

Добавям и брашното и разбърквам (аз използвам дървена шпатула, тъй като става тесто, което с бъркалка не би могло да се бърка)

След като оформя топката тесто я оставям да изстине малко колкото да не пари на ръцете при оформяне на сладките.


Режа локумчетата на половина (зависи от големината и марката на локума, всеки път са различни кажи речи)

Вземам малки топчици от тестото и добавям локум и орех, след което оформям и слагам в тава върху хартия за печене. 



Пекат се на около 200 градуса за около половин час или до готовност.

След като се извадят още топли се овалват в пудра захар.


Надявам се да ви е вкусно! 







Коментари

Популярни публикации