Арменски сладки
Продукти:
- 1 ч.ч вода
- 1 ч.ч олио
- 1 ч.л бакпулвер
- щипка сол
- 3 ч.ч брашно
- 3 кутии локум
- около шепа орехи, зависи колко слагате
- пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Смесват се водата и олиото и се слагат да заврят в тенджера или по-дълбок съд (аз използвам уок тиган)
След като кипнат ги махам от котлона и добавям бакпулвера и солта и разбърквам.
Добавям и брашното и разбърквам (аз използвам дървена шпатула, тъй като става тесто, което с бъркалка не би могло да се бърка)
След като оформя топката тесто я оставям да изстине малко колкото да не пари на ръцете при оформяне на сладките.
Режа локумчетата на половина (зависи от големината и марката на локума, всеки път са различни кажи речи)
Вземам малки топчици от тестото и добавям локум и орех, след което оформям и слагам в тава върху хартия за печене.
Пекат се на около 200 градуса за около половин час или до готовност.
Надявам се да ви е вкусно!
Коментари
Публикуване на коментар