Пандишпанена торта "Кафе"


Продукти:

За блата:

- 3бр яйца
- 1 ч.ч захар
- 1 и 1/2 ч.ч брашно
- 1/2 пакетче амонячна сода
- 1/2 ч.ч кола

За крема:

- 2 бр. яйца
- 0.600 мл. прясно мляко (може да потрябва още, когато кремът се вари)
- 3 с.л брашно 
- 6 с.л захар 
- 1/2 с.л нескафе

За отгоре:

-100 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта с миксер.

Добавяме брашното, амонячната сода и колата и разбиваме на по-ниски обороти до получаване на хомогенна смес.

Изсипваме сместа в ринг с диаметър 20 см, като на дъното сме изрязали и поставили хартия за печене.

Печем на 180- 200 градуса до готовност.

Оставяме пандишпаненият блат да се охлади, след което го разрязваме на две.

Идва ред на сметаната. Разбиваме я до твърда гъстота, след което я прибираме в хладилника. 

Започваме с крема. В подходящ съд слагаме на котлона 500 мл мляко, захарта и нескафето и разбъркваме докато захарта не се разтопи. 

В друг съд разбиваме с останалото мляко яйцата и брашното. Ако има от брашното бучки, минаваме сместа с цедка. 

Когато млякото заври, на тънка струйка добавяме яйчената смес и бъркаме непрекъснато. Ако кремът стане много гъст добавете още малко мляко и разбъркайте, докато не добие нужната гъстота.

Започваме сглобяване на тортата. Добавяме около 1/2 или малко повече от крема. Слагаме другия блат и сипваме останалата половина. Заглаждаме. Внимателно нанасяме сметаната отгоре,така че да не бутнем крема.

Оставяме да престои в хладилник.

Тук ще отбележа, че сладкарската сметана е малко, защото имах останала от преден десерт, но все пак смятам, че за хората, които им допата, но не обичат прекалено много сметаната е напълно достатъчно.

Второто е че няма сироп. Разбира се, блатовете попиват от крема, но все пак за любителите на супер сочните торти може би ще е необходим някакъв захарен сироп или мляко с кафе. 











Коментари

Популярни публикации