Шоколадови бонбонки с ядки
Тази рецепта е лесна, интересна и в голяма степен импровизационна.
Правила съм ги за всякакви поводи, все с различен вкус.
Продукти:
- 2бр шоколад (може да изберете млечен, черен - различни проценти, да комбинирате различни - все съм пробвала и все ми харесват, изборът е изцяло ваш, взависимост от предпочитанията)
- около 30-40 гр масло
- ядки, начупени или нарязани на по-дребно (бадеми, фъстъци, лешници )
Начин на приготвяне:
В тиган добавяме маслото и начупения на парченца или нарязан на по-дребно шоколад.
На среден огън разтапяме като разбъркваме, за да не загори шоколада.
Когато маслото и шоколада са се смесили добре, добавяме ядките, объркваме и сваляме от колона.
В малки формички с лъжица сипваме от сместа и оставяме в хладилника, за да се стегне и охлади.
За по-нетърпеливите като мен може да ги сложите за малко във фризера докато се стегнат, след което се държат в хладилник.
Ами това е рецептата, изключително лесна, бърза и вкусна!
Коментари
Публикуване на коментар