Шоколадов сладкиш с майонеза
Рецепта от старите тефтери...
Може би на пръв прочит звучи странно, но като се замислите какво е всъщност майонезата, то тогава ще ви стане ясно!
Продукти:
За блата:
- 1 ч.ч захар
- 5 с.л какао
- 2 ч.ч брашно
- 1 бр бакпулвер
- 2 бр ванилия
- 1 бр майонеза (аз досега съм използвала само на "Краси")
- 1 ч.ч вода
За глазурата:
- 250 гр. шоколад (по ваш избор)
- 70 гр. масло
Начин на приготване:
В купа добавяме сухите съставки, след което добавяме майонезата и водата и разбъркваме хубаво до получаването на хомогенна смес.
Изсипваме в намаслене и набрашнена тава и печем на 180-200 градуса за около 20 -25 мин или до готовност.
Слагаме на котлона начупения шоколад и маслото.
Разбъркваме до напълното им стапяне и смесване.
Сваляме от котлона и заливаме сладкиша. Оставяме да се охлади.
В зависимост как обичате глазурата може да изпровизирате. С малко повече маслко би станала по-кремообразна като стегне, докато този тук би била малко по хрупкава.
Коментари
Публикуване на коментар