Шоколадов сладкиш с майонеза



Рецепта от старите тефтери...
Може би на пръв прочит звучи странно, но като се замислите  какво е всъщност майонезата, то тогава ще ви стане ясно! 

Продукти:

За блата:

- 1 ч.ч захар
- 5 с.л какао
- 2 ч.ч брашно
- 1 бр бакпулвер
- 2 бр ванилия
- 1 бр майонеза (аз досега съм използвала само на "Краси")
- 1 ч.ч вода

За глазурата:

- 250 гр. шоколад (по ваш избор) 
- 70 гр. масло 

Начин на приготване:

В купа добавяме сухите съставки, след което добавяме майонезата и водата и разбъркваме хубаво до получаването на хомогенна смес.

Изсипваме в намаслене и набрашнена тава и печем на 180-200 градуса за около 20 -25 мин или до готовност. 
Слагаме на котлона начупения шоколад и маслото.

Разбъркваме до напълното им стапяне и смесване.

Сваляме от котлона и заливаме сладкиша. Оставяме да се охлади. 

В зависимост как обичате глазурата може да изпровизирате. С малко повече маслко би станала по-кремообразна като стегне, докато този тук би била малко по хрупкава.







Коментари

Популярни публикации