Меденки
Малки, вкусни и хрупкави - това за мен са меденките. Те са част отново от класическите бабини рецепти от стария домашен тефтер. И въпреки че стават много, то толкова много и бързо изчезват!
Продукти:
- 1/2 ч.ч мед
- 1 ч.ч пудра захар
- 2 бр. яйца
- 1 ч.л бакпулвер
- брашно, колкото поеме за средно твърдо тесто
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, меда, захарта, олиото и бакпулвера, след което добавяме брашно малко по малко и бъркаме докато не се оформи тесто.
Местим тестото на масата и месим малко, защото колкото повече се меси толкова по-лепкаво става.
Приготвяме тави, покрити с хартия за печене и включваме фурната на 180 градуса.
По избор може да късаме топчета от тестото, които да станат меденки, може да разточим тестото и да използваме формички, с които да направим разнообразни и интересни сладки. В зависимост дали обичате да са по-хрупкави може да разточитр тестото на по-тънко, както и да печете по-дълго.
Пекат се до готовност.
Коментари
Публикуване на коментар