Меденки




Малки, вкусни и хрупкави - това за мен са меденките. Те са част отново от класическите бабини рецепти от стария домашен тефтер. И въпреки че стават много, то толкова много и бързо изчезват!

Продукти:

- 1/2 ч.ч мед
- 1 ч.ч пудра захар
- 2 бр. яйца
- 1 ч.л бакпулвер
- брашно, колкото поеме за средно твърдо тесто

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, меда, захарта, олиото и бакпулвера, след което добавяме брашно малко по малко и бъркаме докато не се оформи тесто.

Местим тестото на масата и месим малко, защото колкото повече се меси толкова по-лепкаво става.

Приготвяме тави, покрити с хартия за печене и включваме фурната на 180 градуса.

По избор може да късаме топчета от тестото, които да станат меденки, може да разточим тестото и да използваме формички, с които да направим разнообразни и интересни сладки. В зависимост дали обичате да са по-хрупкави може да разточитр тестото на по-тънко, както и да печете по-дълго.

Пекат се до готовност.

Коментари

Популярни публикации